ТОП-5 рецептів м’ясних джерків з курки та свинини для справжніх гурманів

ТОП-5 рецептів м’ясних джерків з курки та свинини для справжніх гурманів
М’ясні джерки — це універсальна закуска, яка підійде як для вечірки з друзями, так і для походу в гори. Вони довго зберігаються, мають насичений смак і можуть бути приготовані з різних видів м’яса. У цій статті ми розглянемо п’ять унікальних рецептів джерків з курки та свинини, які зроблять вас справжнім майстром м’ясних закусок.

1. Класичні джерки з курки

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 3 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ст. ложка меду
  • 2 зубчики часнику
  • 1 ч. ложка копченої паприки
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

Наріжте куряче філе тонкими смужками вздовж волокон.

Змішайте соєвий соус, мед, подрібнений часник, паприку, сіль та перець.

Замаринуйте м’ясо в отриманій суміші на 4-6 годин у холодильнику.

Розкладіть смужки м’яса на деко і сушіть у духовці при 70°C протягом 6-8 годин.

2. Гострі джерки з свинини

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ст. ложка гострого соусу (наприклад, чилі)
  • 1 ч. ложка меленого коріандру
  • 1 ч. ложка сушеного часнику
  • 1/2 ч. ложки каєнського перцю

Приготування:

Наріжте свинину тонкими смужками.

Змішайте всі інгредієнти для маринаду.

Замаринуйте м’ясо на 8-12 годин.

Сушіть у духовці при 70°C протягом 7-8 годин.

3. Джерки з курки та апельсиновим соком

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 100 мл апельсинового соку
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ст. ложка оливкової олії
  • 1 ч. ложка сушеного розмарину
  • Сіль та перець за смаком

Приготування:

Наріжте курку тонкими смужками.

Змішайте апельсиновий сік, соєвий соус, оливкову олію, розмарин, сіль та перець.

Замаринуйте м’ясо на 4-6 годин.

Сушіть у духовці при 70°C протягом 6 годин.

4. Джерки з свинини та медом

Інгредієнти:

  • 500 г свинячої вирізки
  • 3 ст. ложки меду
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ч. ложка кмину
  • 1 ч. ложка паприки
  • 1 зубчик часнику

Приготування:

Наріжте свинину тонкими смужками.

Змішайте мед, соєвий соус, кмин, паприку та подрібнений часник.

Замаринуйте м’ясо на 6-8 годин.

Сушіть у духовці при 70°C протягом 7 годин.

5. Джерки з курки та імбиром

Інгредієнти:

  • 500 г курячого філе
  • 2 ст. ложки соєвого соусу
  • 1 ст. ложка меду
  • 1 ч. ложка тертого імбиру
  • 1 ч. ложка кунжутної олії
  • 1/2 ч. ложки чорного перцю

Приготування:

Наріжте курку тонкими смужками.

Змішайте соєвий соус, мед, імбир, кунжутну олію та перець.

Замаринуйте м’ясо на 4-6 годин.

Сушіть у духовці при 70°C протягом 6 годин.

Поради для ідеальних джерків
Використовуйте свіже м’ясо без жирових прошарків.

Не пересушуйте м’ясо, щоб воно не стало занадто твердим.

Експериментуйте зі спеціями та маринадами, щоб знайти свій унікальний смак.